onsdag den 28. maj 2014

Overtagelse af huset fra Huscompagniet

Det har været en lang fødsel, men nu er det overstået. I dag fik vi overdraget nøglerne (4 stk.) til huset af Huscompagniets byggeleder.

Først måtte vi dog lige gennem endnu en inspektion af huset sammen med vores byggesagkyndige fra Bolius for at kontrollere de fejl, som vi fandt under førafleveringsmødet i sidste uge. Maleren var langt om længe færdig, og der var kun et par småfejl tilbage, fx er der installeret en fiks åbningsmekanisme på teknikskabene i bryggerset. Man skal bare trykke på skabslågerne, så lukker de sig op. Eller det var i hvert fald meningen, for tre af de fire skabe fra HTH virker ikke. Vi er ikke flyttet ind endnu, så HTH må rykke ud igen og gøre sig en lille smule umage denne gang.

Resten af huset er i orden. Det ser virkelig godt ud, og vi glæder os til at begynde indflytningen om en uges tid.


Nøgler og plantegninger til vores Huscompagniet-hus.
Sammen med nøglerne til huset fik vi en lille en indflyttergave
og en USB-nøgle med Huscompagniets plantegninger og forskellige manualer.






onsdag den 21. maj 2014

Førafleveringsmøde med Huscompagniets byggeleder og vores byggesagkyndige fra Bolius

Der er kun en uge til overdragelsen af huset. I dag holdt vi et førafleveringsmøde med Huscompagniets byggeleder og vores byggesagkyndige fra Bolius.

Jeg havde egentlig forventet, at huset ville være færdigt, så bare skulle gennemgå det for småfejl, og det havde den byggesagkyndige vist også. Desværre var malerne ikke færdige, så det hele efterlod et lidt sjusket indtryk.

Malertape markerer fejl i Huscompagniets byggeri.
Huscompagniets byggeleder noterede de mest graverende fejl på sin iPad, men der var så mange småfejl,
at de fleste bare blev markeret med et stykke malertape.


I fællesskab med den byggesagkyndige fandt vi i omegnen af 100 fejl. De fleste af dem var heldigvis klatter af maling og småskæve fuger, men der var også ujævne gulve, huller i væggen og spots, der var ved at kravle ud af loftet.

Ujævne gulve i vores hus fra Huscompagniet.
Gulvene i et par af værelserne er ujævne. Huscompagniets byggeleder forsikrer, at de bare skal stå og afgive lidt fugtighed, så de ikke længere sidder i spænd mod væggen.

Jeg er ikke så nervøs for, om Huscompagniet kan nå at rette fejlene, inden overdragelsen i næste uge, men jeg er sgu lidt træt af, at vi ikke kan få overstået den tungeste del af overdragelsesprocessen allerede i dag.

Det var ikke planen, at den byggesagkyndige skulle med til den endelige overdragelse af huset den 28. maj, men det kommer hun nu alligevel for en sikkerheds skyld. Hun er den dyreste person, der har sat sine fødder på vores byggeplads, så vi ville egentlig gerne bare have sagt farvel og tak for hjælpen i dag. Det er et par tusinde kroner, som vi nu kan kaste ud ad vinduet, fordi Huscompagniet trækker byggeprocessen til sidste øjeblik.


mandag den 19. maj 2014

Udhæng, tagrender og nedløbsrør på vores hus fra Huscompagniet

Enden er nær. Huset er stort set færdigt udvendigt. Det eneste, der mangler, er et ekstra lag maling på udhænget. Huset ser rigtig godt ud. Murstenene (Laika B542 fra Strøjer Tegl) er lysnet i takt med, at de er tørret, så de virker knapt så dystre.

Tagrender i vores Huscompagniet-hus.
Plastikrør er erstattet af rigtige nedløbsrør. Looking good.

Elektrikeren, Uggerly, er færdige med de indvendige elinstallationer og har også sæt spots i udhænget foran huset og et par havelamper, som vi har bestilt til den side, der vender mod haven.


Havelamper fra Uggerly i vores hus fra Huscompagniet
Lidt lys på terrassen fra et sæt havelamper ud for stue og køkken.

Det eneste, der irriterer lidt, når man går sig en tur rundt om huset er en åbning i udhænget. Jeg gik ud fra, at den ville blive lukket, men Huscompagniets byggeleder siger, at det er meningen, at det skal se sådan ud. Det er ikke verdens mest elegante udluftning, og det ville have været rart at være opmærksom på det, inden vi gik i gang, så vi måske kunne have fundet en alternativ løsning.



Ventilation og udhæng i vores hus fra Huscompagniet,
Rillen i udhænget er til udluftning. Det virker sikkert fint, men det ser ikke lige frem fikst ud.