tirsdag den 4. februar 2014

Forhandlinger med Huscompagniet

Da vi mødte op på Huscompagniets adresse i Lyngby for at vælge hus og materialer, havde vi faktisk allerede besluttet os for det meste. Der var mulighed for at se på vareprøver af trægulve, armaturer, mursten, tæpper og meget andet, men det er altså svært at danne sig et billede af et færdigt badeværelsesgulv, hvis man kun står med en enkelt flise, så det er nødvendigt at besøge en masse Huscompagniet-udstillingshuse først.

Huscompagniets mursten - Strøjer Tegl, Laika B542
Vareprøve af den mursten fra Strøjer Tegl, vi valgte. Den hedder Laika B542. Hvorfor nogen vil navngive en mursten efter en russisk rumhund, blander vi os ikke i. Beløbet i hjørnet er ekstrapris i forhold til Huscompagniets kampagnehus.

Rabat med Huscompagniet?

Vi gik udstillingen igennem med Huscompagniets sælger, og han noterede vores valg undervejs. Der var udmærkede standardvarer inkluderet i prisen, men vi valgte en del ekstra tilvalg. Gulvene er som standard belagt med tæpper i alle værelser, men vi valgte at skifte det ud med trægulve på nær i kontoret. I stuen valgte vi plankegulve. Skrålofter i køkken-alrum og stue og ovenlys i køkken-alrummet var nogle af de tilvalg, der lagde de største summer oven i regningen.

Allerværst var tilføjelsen af et badekar. Det betød ændringer på arkitekttegningen, og på Huscompagniets kampagnemodeller kræver de 25.000 kroner for at ændre så meget som en streg i tegningerne. Det beløb kommer oven i prisen for selve badekarret, og resultatet blev et af kongerigets vel nok allerdyreste badekar. Vi forhandlede lidt og fandt frem til en samlet løsning og pris, som begge parter kunne blive enige om.

Alt i alt med et utal af små og store tilvalg og den dyre ekstrafundering, som vi tidligere havde konstateret var nødvendig, endte vi efter lidt forhandling på en pris på cirka 2,3 millioner kroner for huset på 175 kvadratmeter. Det var 600.000 kroner oven i kampagne-prisen på 1,7 millioner kroner. Vi have været medlemmer af Huscompagniets Byggeklub i et par år. I Byggeklubben samler man løbende points, som så senere kan bruges til at "købe" opgraderinger som bedre mursten eller fliser. Desværre kan pointsene fra Byggeklubben ikke bruges, når man køber et kampagne-hus fra Huscompagniet, så vi kunne ikke spare noget på den konto.

Vi skrev under på aftalen under forudsætning af, at vores advokat kunne godkende den. Da advokaten nogle dage senere kom med forslag til 6 ændringer til købsaftalen, genoptog vi forhandlingen med Huscompagniet. En af rettelserne var fx, at vi skulle have adgang til en nøgle under byggeprocessen, så vi selv og en eventuel byggesagkyndig ville kunne komme ind i huset for at følge arbejdet. De gik med til alle vores rettelser, og aftalen var i hus.

I ugerne op til mødet havde Huscompagniets sælger været flittigt i kontakt med os for at høre, om der var noget, vi var i tvivl om, og om vi var tæt på en beslutning. I tiden efter kontraktunderskrivelsen var der til gengæld radiotavshed fra Huscompagniet. Nu var det os, der måtte tage initiativet i samarbejdet. Vi ville meget gerne løbende have besked om, hvordan projektet skred frem, men vi fik kun besked, hvis vi selv spurgte. Men det er jo nok bare vilkårene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar